english - fran├žais - nederlands   |   ga terug naar:   
 
 

Heet van de naald

 

 
 
Nieuwsbericht

 

26/10/2012 - HERVORMING SOCIALE BIJDRAGEN


Persconferentie van 19 oktober 2012 georganiseerd door Kabinet van Minister Sabine Laruelle, Minister van KMO'S, Zelfstandigen en Landbouw in samenwerking met de Vereniging der Sociale Verzekeringsfondsen voor Zelfstandigen (VSVZ).

Bekijk het volledige persdossier alsook de visibiliteit van de VSVZ in de media.

 

 

De VSVZ organiseerde een nationale enquête op vraag van Minister Laruelle en het Monitoringcomité zodat dit comité tijdens haar beslissingsproces over een eventuele hervorming van de sociale bijdragen voor zelfstandigen zouden kunnen beschikken over een precieze evaluatie van de verwachtingen van de zelfstandigen zelf.

Gedurende een 4-tal maanden kregen 700.000 zelfstandigen de kans hun mening via een online vragenlijst mee te delen. In totaal reageerden 6.005 zelfstandigen. 

 

Op dit moment liggen er 2 pistes op tafel namelijk het ’N op N’ systeem waarbij de bijdragen berekend worden op de inkomsten van het jaar zelf en een systeem van ‘voorschotten op toekomstige bijdragen’.

 

Hieronder vindt u het volledige persdossier van de persconferentie van 19 oktober 2012 die georganiseerd werd door het kabinet van Minister Laruelle in samenwerking met de VSVZ, alsook de links naar het VRT Nieuws en het verslag op Kanaal Z.

 

Officieel Persbericht - Kabinet S. Laruelle
Presentatie VSVZ – Persconferentie - 19 oktober 2012
Verwerking VSVZ – enquête Sociale Bijdragen
Tabellenrapport VSVZ Bijsturing Inning Sociale Bijdragen Zelfstandigen

 

Link VRT Journaal -PLAY
Link Kanaal Z -PLAY
 

 

« ga terug

┬╗ VSVZ - Vereniging der Sociale Verzekeringsfondsen voor Zelfstandigen
   Rue d'Accolay straat 40 - 1000 Brussel
   T. 02/230.27.23 - F. 02/230.14.57 vsvz@synergie4.be
Aansprakelijkheid     Copyright DMenP